Giminės medis - įvairiomis kalbomis

Kiekvienas giminės medis kuriamas pagal užsakovo pageidavimą. Jo turinys ir grafinės priemonės nuolatos varijuoja, priklausomai nuo to, kas kiekvienai giminei yra svarbu.

Lietuviai keliauja, emigruoja, gyvena užsienyje, tuokiasi ir sudaro mišrias šeimas. Jų giminės medžiai sudaromi iš įvairių tautybių žmonių, tuo pačiu asmenvardžių lentelės pasipildo įvairios darybos tikriniais žodžiais.

Kartais tenka pridėti skandinavų ženklų ir raidžių, surašyti kirilica, lenkų kalba, arba tiesiog pritaikyti anglakalbiams lietuviškus žodžius be lietuvių raidyno.

Giminės medis - rusų kalba.

Kuriami medžiai tampa vis įvairesni, pritaikyti tiek savam vardynui, tiek svetimvardžiams, lietuviams, lenkams, rusams ir įvairiakalbiams asmenims, giminiškai surištiems į vieną giminės medį. Dizaineriui kalbų derinimas tampa sunkia užduotimi, norint grafiškai sujungti į vientisą kūrinį. 

Vienas iš sprendimų - sukuriami du projektai; atspausdinamas vienas - giminėms Lietuvoje, kitas - giminėms užsienyje. Tokiems atvejams tinka vienas giminės medis, bet jis sukurtas dviem kalbomis.

Projektuojant originalų giminės medį, galima jį papildyti foto nuotraukomis, gamtos medžių piešiniais, puošti giminės herbais ir kitais elementais.

   

Plačiau: "Renkuosi giminės medį".


5 komentarų

  • Gerb. Veronika, nežinau kokį šabloną naudojate, jeigu prisegsite prie laiško, galėsiu patarti, galiu padėti sukelti duomenis, arba bent pradėti kurti medžio struktūrą.

    ELENA
  • Surinkau pavardėmis savo gimines su gimimo datomis ,atsisiunčiau giminės medžio šabloną…ir nežinau kaip visą tai surikiuoti medyje….

    Veronika
  • Puiku, viskas įmanoma, tik perduokite duomrnis el-paštu. Kaina svyruoja, bet tiksliai parašyčiau gavusi iš Jūsų būsimą asmenų kiekį projektuojamame giminės medyje.

    Elena
  • Laba diena, turime surinkta medziaga gimimes medziui. Noretumeme padaryti 2 seimu medzius.
    Noriu paklausti ; Kokia butu kaina?
    Dekoju,
    Pagarbiai,
    Jurgita

    Jurgita
  • Laba diena, turime surinkta medziaga gimimes medziui. Noretumeme padaryti 2 seimu medzius.
    Noriu paklausti ; Kokia butu kaina?
    Dekoju,
    Pagarbiai,
    Jurgita

    Jurgita

Palikti komentarą

Prieš paskelbiant viešai, visi komentarai yra peržiūrimi.