Didelė giminė - didelė šventė, jos akcentas giminės medis

Vasara - išskirtinis laikas giminių suvažiavimams rengti. Jų metu kviečiami ne tik tie giminaičiai, kurie palaiko tarpusavio santykius, glaudžiai bendrauja, bet ir tolimesni, kurių gal niekas nėra matęs. Puiki proga susipažinti, suartėti, lygintis, dalintis, džiaugtis ir švęsti...
Mums, giminės medžių projektuotojams, tokie renginiai tampa ašiniais, o vasara - karštu sezonu.
Rugpjūčio mėnesį suvažiavo viena Dzūkijos giminė į gimtinę, o jų giminės medis išaugino net 17 kartų. 
Ši vasara į Lietuvą atnešė karščio rekordus.
Rūta Meilutytė - naują 50 m krūtine plaukimo rekordą!
Rekordai ir pas mus.
Užsakytas 150x150 cm dydžio giminės medžio spaudinys. 
Nors ruošėmės iš anksto ir stengiamės darbus planuoti, bet nerimavome, kad pritrūks paskutinės nakties tobulam paveikslui įgyvendinti.  
Giminės medis turi būti įdomus, meniškas ir informatyvus.
Pagal mano sudarytą giminės medžio schemą, dizaineris suprojektavo giminės medį su herbais, istorinėmis bajorų šaknimis ir protėvių kamienu, lają sudaro giminės šakos, o viršūnėje - jauniausia karta.
Giminės schema sudaryta nuo seniausių protėvių viršuje iki XXI a. vaikaičių apačioje.
 
Giminės medžio grafiniam atvaizdavimui parinktos auksinio atspalvio asmenų lentelės sujungtos linijomis ant kurių komponuojami dekoratyviniai ažuolo lapai.
Kartos auginamos nuo seniausių - ant kamieno iki jauniausių - viršuje.
...argi ne "cikras" Dzūkijos ąžuolas?
Lemtingi tie kartai, kada su užsakovais tampame gerais draugais ir bendraujame ne tik genealogijos temomis bei turime bendrą užduotį - sukurti tokį giminės medį, kuris būtų aiškus kiekvienam, įdomus, meniškas ir informatyvus.
Kartu planavome, skaičiavome, projektavome, tobulinome ir spausdinome 150 x 150 cm dydžio giminės medį ant tentinio audinio, kurio net galimas lietus nesugadintų.
Spaudiniai ant stalo laukia užsakovų...
Medis buvo tvirtinamas ant giminės tėviškėje išlikusio klojimo sienos, tam, kad kiekvienas galėtų čia pat perskaityti, markeriu pataisyti, arba papildyti, jeigu kas nors buvo praleista. Vėliau, spausdintas giminės akcentas, iškilmių metų, puošė kitas erdves. Popieriuje spausdinti giminės medžiai mažesni (80x80 cm.) buvo išdalinti renginio dalyviams. 
 
Apsikabinimai ir šilti atsiliepimai po suvažiavimo - reiškia, mums pavyko!

Palikti komentarą

Prieš paskelbiant viešai, visi komentarai yra peržiūrimi.