Giminės medis - protėvių atminimui

Giminės medis - gražus paveikslas, namų puošmena, ar įprasminta giminės istorija? 

Gal viskas kartu.

Giminės medžio kūrinys visada pavyksta, jeigu pasiseka susitelkti į gerą komandinį darbą ir glaudžiai bendradarbiaujant kurti kartu.

Dažnai menininkas tik vizualizuoja šeimos sumanymus ir svajones. Užsakovas dažnai turi savo idėją kaip turi atrodyti būsimas projektas, kokie svarbiausi akcentai ir kokiu turiniu bus užpildytas jo giminės medžio paveikslas.

Kartais toks procesas susideda iš ilgų diskusijų ir svarstymų. Neretai tenka parengti net keletą projektinių variantų ir išgirsti kitą nuomonę, derinti naujas galimybes. 

Šį kartą buvo nepaprastai įdomu.

Gavusi giminės genealogiją, supratau, kokia gausi giminė ir kaip kruopščiai surinkta visa informacija. Nėra nežinomų, pamirštų, dingusių be žinios... Kiekviena šakelė gyva, išskleidusi lapus ir ūgius, jų gausi laja suformavo ūksmingą medžio vainiką.

Pagrindinis pageidavimas - giminės medį iliustruoti tėviškės nuotraukomis. Pirmiausia, yra išlikęs ir puoselėjamas šimtametis protėvių namas, kuriame gyveno šeima. Svarbus vieškelio fragmentas kuris, už sodžiaus pasisukdamas per kalvą vedė link Žemaitijos centro. Dar vienas akcentas - šeimos, gyvenusios gimtinėje, foto nuotrauka.

Užduotis nelengva. 

Sujungti daug prasmingų elementų į vieną paveikslą, kurio pagrindas - labai didelis (net 300 asmenų) giminės medis.

Medį sudarė 7 giminių kartos, jas išskyrėme asmenų lentelėmis sudarytomis iš skirtingų pastelinių tonų atspalvių, išdėstytų šviesėjančia tvarka iki jauniausios. 

Per visą laiką parengta net 11 projekto versijų. Kiekviename variante tikslinamas kelias, einantis pro sodybą, namo vieta ir dydis. Buvo būtinas nuotraukų retušavimas ir nereikalingų detalių išvalymas. Pokario nuotraukų kokybė sumažino galimybę vaizdus padidinti, be to, valant jose esančius nereikalingus elementus, dingo tikroviškumas. Atrodytų niuansai, bet šeimai jie labai svarbūs.

Surinkome viską į vieną paveikslą ir gavome įvertinimą - Nuostabu !!!!!!Ačiū!

Kiekvieną kartą tikiuosi geriausio rezultato, bet iki paskutinės minutės, kol medžio atvaizdas spausdinamas, rėminamas, neramina nežinia ar tikrai giminės medžio piešinys atrodys taip, kaip sumanei.

Giminės medis - bendro kūrybinio proceso rezultatas. Autorių daug: užsakovo šeima, dailininkas, dizaineris, spaustuvininkas, reljefo įspaudėjas, rėmintojas...

Esu dėkinga visiems už galimybę darniai bendradarbiauti.

 


4 komentarų

  • Atsiprašau, apie projektų kainas kiekvienam atsakau asmeniškai, nes ji priklauso nuo daugybės veiksnių. Ne tik asmenų kiekio.

    Elena
  • Laba diena,
    Norėčiau paklausti, kiek kainuotų apie 100 asmenų giminės medis su fotografuotu medžiu fone? Ar turite kainas nustatę pagal asmenų skaičių?

    Gita
  • Brangiausias individualus projektas su rankų darbo dekoru, kaligrafija ir reljefiniais elementais. Grafinėmis programomis sukurti variantai su pieštu, fotografuotu medžiu fone pigesni. Jeigu parašytumėte plačiau – galėsiu patikslinti.

    Elena
  • Įdomu apie kiek tai gali kainuoti. Na maždaug
    .

    Marija

Palikti komentarą

Prieš paskelbiant viešai, visi komentarai yra peržiūrimi.